2021. április 7., szerda 16:54

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - Megkezdődik a szakképzésben dolgozók oltása is

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese arról is beszélt, hogy bár a gyakorlati oktatás és a szakmánként eltérő tananyag miatt a szakképzésben oktatók helyzete nehezebb, amikor javarészben digitális órákat kell tartani, a szakképző iskolák és a technikumok munkatársai sikerrel vették az akadályokat. "A kitartásuk, elhivatottságuk és türelmük mellé rengeteg kreativitás társult, így a rendkívüli helyzetben is példásan helyt álltak. Köszönet illeti őket ezért!" – mondta a miniszterhelyettes, hozzátéve, hogy a dicséret és elismerés természetesen a szakképzésben tanuló fiataloknak, az őket támogató családjaiknak is jár a teljesítményükért.

Schanda Tamás elmondta: a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakemberei a regisztrációs határidőt megelőző hétvégén is azon dolgoztak, hogy a szakképzésben is mindenki megkaphassa az oltást, aki szeretné. Az állami, egyházi vagy alapítványi fenntartású intézményekben foglalkoztatott összesen mintegy 38 ezer munkatárs több mint háromnegyede jelentkezett vakcináért. A technikumok és szakképző iskolák közreműködésével az óraadó tanárok is regisztrálhattak.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium