2021. április 7., szerda 18:59

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - A Fidesz újra bebizonyította, hogy Magyarországon a kormány a legrosszabb munkáltató -

    A Törvényalkotási bizottság mai ülésén a kormánytöbbség leszavazta azt a javaslatot, ami megadta volna az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést a szociális dolgozóknak, ahogy nemet mondtak arra a határozatra is, mely kimondta volna, hogy a közszférában dolgozó munkavállalók ne veszítsék el a közalkalmazotti státusz jelentette garanciákat. Ezzel a Fidesz újfent bizonyította, hogy az általuk vezetett állam a legkegyetlenebb nagyvállalatnál is kevésbé veszi emberszámba a saját munkavállalóit.

Magyarországon ma kis túlzással a kormánypárti képviselőkön kívül minden ember egyetért abban, hogy a szociális dolgozóknak is jár az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítés: a Fidesz azonban valamilyen rejtélyes okból annyira nem becsüli a szociális dolgozókat, hogy még az általuk szentírásként követett közvélemény-kutatásokkal is hajlandó szembe menni ebben a kérdésben.

Legalább ilyen aggasztó, hogy a kormány már csak le sem tagadja, hogy legfőbb céljuk minél több állami alkalmazottól elvenni a közalkalmazotti státuszt, ezáltal jelentősen növelve a dolgozók kiszolgáltatottságát. Ami azt bizonyítja, hogy a Fidesz hosszabb távon nem a közalkalmazotti bérek felzárkóztatására, hanem a közszféra leépítésére készül.
Egyértelmű, hogy az állami alkalmazottak megbecsülését nem a Fidesztől, hanem a kormányváltástól lehet csak várni.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.