2021. április 8., csütörtök 08:27

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Április 19-ig meghosszabbította a jelenleg érvényben lévő lezárásokat a kormány, így most már biztos, hogy a vendéglátóhelyek teraszai sem nyithatnak ki addig.

A vendéglátó és a turisztikai szektor így is a haláltusáját vívja, ezeknek az ágazatoknak a kegyelemdöfést jelenti, hogy továbbra sem fogadhatnak vendéget. Vannak olyan becslések, miszerint az éttermeknek 30-40%-a egyáltalán nem fog tudni kinyitni a válság után sem, százezrek fogják tehát végleg elveszíteni megélhetésüket, vállalkozásukat, munkahelyüket.

A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a védettségi igazolvány kötelezővé tétele ellen is. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy lehetnek olyan rendezvények, vendéglátóhelyek, turisztikai helyszínek, amelyeket csak oltási igazolással lehet látogatni a nyitást követően. Álláspontunk szerint mindez diszkriminatív, ezért elvárjuk, hogy ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv, amivel az emberek szabadságát korlátozzák.

Dúró Dóra
a Mi Hazánk elnökhelyettese