2021. április 8., csütörtök 09:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Világszerte ma ünnepeljük a roma kultúra világnapját!

    Sajnálatos módon még 50 évvel az első Roma Világkongresszus történelmi jelentőségű döntései után is azzal kell szembesülnünk, hogy világszerte, így hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség. Éppen ezért akkor járunk el helyesen, ha arra tanítjuk a gyermekeinket, hogy bízzanak az emberek jó szándékában. A mai nap, április 8-a a roma kultúra világnapja pedig alkalmas arra, hogy sokkal jobban figyeljünk egymásra, hogy mit gondolunk a világról és egymásról.

Vitathatatlan tény, hogy a cigány kultúra szerves része a magyar és az egyetemes kultúrának. A sokszínű roma zene például tagadhatatlanul hozzátartozik közös kultúránkhoz, azonban azt tapasztaljuk, hogy csak a zenén keresztül nem lehet integrálódni, pedig talán ez az, ami leginkább betölti a híd szerepét az elfogadás terén a romák és nem romák között.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.