2021. április 8., csütörtök 14:55

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - A Fidesz egyáltalán nem foglalkozik a megélhetési válság kezelésével – reagálás a kormányinfóra

    Gulyás Gergely a megélhetési válsággal kapcsolatban ismét csak arról tudott dicshimnuszokat zengeni, hogy mennyire jól haladnak a bértámogatások kifizetései. A miniszter azt azonban már nem említette, hogy a november óta elakadt támogatások utalásait csak sokszori figyelmeztetés után, februártól voltak hajlandók felgyorsítani. Sőt a nagy önfényezés közben amellett a tény mellett is elsiklott, hogy egyébként több tízezer szépségipari vállalkozót kihagytak még ebből a szűkmarkú bértámogatásból is az elmúlt egy hónapban.

A Fidesz úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Továbbra is csak annyival próbálnak megnyugtatni mindenkit, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít. Sőt, Orbán Viktor még azt is megígérte, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. Ezek azonban nem többek hazug kampányszlogeneknél, amit a KSH adatai is megerősítenek: februárban a tavalyihoz képest 104 ezer fővel kevesebb foglalkoztatott volt, a munkanélküliek körében pedig átlagosan 9 hónap volt a munkakeresés időtartama.

Miért nem beszélnek azokról, akik az 50%-os bértámogatásból nem tudnak megélni vagy azokról, akik 3 hónap alatt nem tudnak állást találni és már semmilyen támogatásra sem számíthatnak a kormánytól?
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.