2021. április 8., csütörtök 14:55

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - A Fidesz egyáltalán nem foglalkozik a megélhetési válság kezelésével – reagálás a kormányinfóra

    A Fidesz a válság alatt is a munkanélküliek támogatásán spórol, miközben gazdaságvédelemre hivatkozva több ezer milliárdot szór szét az oligarchák támogatásától kezdve a propagandán át a stadionokig.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

Az MSZP ezért ismételten felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjen és hívjon le 1 milliárd eurót az uniós munkahelyvédelmi program még rendelkezésre álló összegéből a magyar dolgozók és a munkahelyek védelmében és biztosítsa a 80%-os bértámogatást! Továbbá követeljük, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.