2021. április 8., csütörtök 15:36

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Vonja be a kormányzat a magyarországi roma érdekvédelmi és szakmai szervezeteket a "felzárkóztatási" stratégia kidolgozásába!

    A Párbeszéd ezért írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a felzárkóztatási stratégia kialakítása során, ha pont a legfontosabb érintett érdekvédelmi szervezeteket hagyják ki a párbeszédből, továbbá tervezik-e a későbbiek folyamán bevonni ezeket a szervezeteket az integrációs program kialakításába, vagy legalább a megállapításaikat beépíteni abba.

A Párbeszéd ugyanis hisz abban, hogy hatékony és igazságos társadalmi programokat csak a részvételiség elvének figyelembevételével, az érintettek bevonásával lehet kialakítani. A Párbeszéd Roma Műhelye is ennek alapján készítette el a 6+1 pontos programvázlatát, amely a Párbeszéd honlapján elérhető.

Tordai Bence,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.