2021. április 8., csütörtök 16:30

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) -

    Setét Jenő elmondta, a mai nap arra is alkalom, hogy elismerjük a romák és az ő hőseik létezését, nem elhanyagolható az a kérdés sem, hogy a roma közösségek reprezentációja megvalósul-e a közös fizikai térben.
"Budapest az a város, amely mintát adhat arra, hogy az emberi jogok nem pusztán leírt malasztok és deklarációk, hanem megélhető valósággá kell váljon Budapesten is, így például a roma közösségeknek reprezentációhoz kell jutni az önkormányzati alkalmazottak körében, a közoktatási tananyagokban és a döntéshozó testületekben is" – emelte ki Setét Jenő.
A Nemzetközi Roma Napot ünnepeljük ma Puczi Béla terének az avatásával, aki Magyarországtól nem kapta meg azt az elismerést és tiszteletet, ami egy igazi hősnek járt volna, pedig társaival önzetlenül, a saját életüket veszélyeztetve Marosvásárhelyen rengeteg magyar életet mentettek meg. Szerintem a politikának az lenne a feladata, hogy támogassa azokat az embereket, akikből akár Puczi Bélához hasonló hősök lehetnek, vagy akár orvosok, kutatók, tanárok, de segítség nélkül elkallódnának" – tette hozzá Győrffy Máté.
E fontos szimbolikus gesztus mellett a városvezetés képviseletében Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Nemzetközi Roma Nap alkalmából részletesen ismertette azt is, hogy hogyan kívánják segíteni a budapesti roma közélet és kulturális élet felpezsdülését a jelenleg egyetlen, a főváros fennhatósága alátartozó roma intézmény, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK) megújításával.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.