2021. április 8., csütörtök 20:24

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Ne nyissanak a kaszinók, ameddig nem nyithatnak az éttermek, kávézók, mozik, színházak, szórakozóhelyek!

    A NER-oligarchák kezében lévő kaszinóknak az utolsók között, március 8-án kellett csak bezárniuk, miután a Polgári Válasz aktivistáival lezártunk egy Garancsi István érdekeltségében lévő kaszinót Budapest belvárosában, és több kiszivárgott rejtett kamerás felvétel bizonyította a járványügyi intézkedések részleges betartását.

E létesítmények a gyakorlatban szórakozóhelyként és egyben fertőzési gócpontként műkdödtek, és még akkor is hasznot termelhettek az Orbán-rendszernek, amikor már felfutóban volt a harmadik hullám. Egy rendőrséghez benyújtott adatigénylésemből ráadásul az is kiderült, hogy a rendőrség sem ellenőrizte ezeket.

A szerdai lazítások nyomán néhány kaszinótulajdonos úgy gondolta, hogy ma újranyithat, mígnem egy sebtében megjelent kormányrendelet április 19-re módosította a nyitási időpontot. Meggyőződésünk, hogy az április 19-i újranyitást sem indokolja semmi, különösen addig, ameddig a koronavírus miatti halálozási adatok súlyosabbak, mint a zárás előtt voltak.

A Polgári Válasz felszólítja a kormányt, hogy ne engedélyezze a kaszinók újranyitását addig, ameddig az éttermek, kávézók, mozik, színházak, szórakozóhelyek, illetve kulturális és közösségi életünk más színterei nem nyithatnak ki!
     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.