2021. április 9., péntek 12:07

A Legfőbb Ügyészség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - A nyomozások és vádemelések hatékonyságának biztosítása érdekében munkamegállapodásban rögzítette a Legfőbb Ügyészség és az Európai Ügyészség az együttműködés és az információcsere kereteit.

        Magyarország az első, a megerősített együttműködésben részt nem vevő uniós tagállam, amely munkamegállapodást kötött az EPPO-val.
     Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2020. november 16-án videokonferencián egyeztetett Laura Codruta Kövesi asszonnyal, az Európai Ügyészség főügyészével, az Európai Ügyészség és Magyarország Ügyészsége közötti együttműködésről. Az egyeztetésen a két vezető megállapodott abban, hogy az együttműködés részleteit munkamegállapodásban fogják rögzíteni.
     Az elkészült munkamegállapodást az Európai Ügyészség részéről Laura Codruta Kövesi európai főügyész, míg a Legfőbb Ügyészség részéről dr. Polt Péter legfőbb ügyész írta alá.
     A megállapodás kitér mind a bűnügyekben folyatott kooperáció mikéntjére, mind pedig az intézmények közötti stratégiai lépések összehangolására.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.