2021. április 9., péntek 15:58

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - A kormány pontosítsa a védettségi igazolványban szereplő információkat!

A Párbeszéd határozati javaslatban követeli, hogy a kormány módosítsa a védettségi igazolványokkal kapcsolatos szabályokat annak érdekében, hogy azon a védettség szempontjából kulcsfontosságú információk is szerepeljenek, illetve hogy csak olyanok kaphassák meg a kártyát, akik igazoltan védettek a koronavírussal szemben.

Az elmúlt hetekben a kormányzat megkezdte a védettséget igazoló igazolványok kiküldését több százezer embernek. Olyanoknak, akik már vagy átestek a víruson, vagy megkapták az első oltást. Az igazolványon viszont olyan kulcsfontosságú információk nem szerepelnek, mint hogy az adott személy mikor kapta meg a vakcina második dózisát, amiből következtetni lehetne, hogy mikortól van tényleges védettség; vagy hogy milyen típusú vakcinával oltották be.

Kiadó: Párbeszéd