2021. április 9., péntek 15:58

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - A kormány pontosítsa a védettségi igazolványban szereplő információkat!

    Az igazolvány által közölt információ nem elhanyagolható kérdés, hiszen a kormány tájékoztatása szerint a kártya birtokában akár 20 ezres focimeccsre is lehet menni nyáron, miközben tudjuk: az első oltás nem jelent védettséget. Orbán Viktor félrevezeti és veszélyezteti az embereket azzal, hogy 2,5 millió beoltottról és ezzel biztonságról beszél. Nincs 2,5 millió oltással védett ember, az operatív törzs tájékoztatása szerint mindössze egymillió van. Ennyien kaptak eddig két oltást, de még nekik sem telt le az egy hónap a második oltás után.

Sajnos konkrét példák is alátámasztják a kártyával és az első oltással kapcsolatos aggodalmat: tegnap jelent meg a hír, hogy három héttel az első oltása után hunyt el Bozsok település polgármestere. Félő, hogy ez nem elszigetelt eset, az első oltás ugyanis bizonyítottan nem véd a vírussal szemben, minden járványügyi szakértő határozottan állítja, hogy a valódi védelem csak a második oltás után alakul ki. A kínai vakcinával kapcsolatban ráadásul már a gyártók is három oltás szükségességéről beszélnek.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.