2021. április 9., péntek 15:59

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - A kormány pontosítsa a védettségi igazolványban szereplő információkat!

    A másik probléma, hogy a kormány védettségi igazolványát azok is megkapják, akik igazoltan átestek a víruson anélkül, hogy tudnánk, a koronavírus elleni ellenanyag jelen van-e a szervezetükben. Az új mutációk esetében azt is tudjuk, hogy egy ember többször is elkaphatja a vírust. A kormány ezzel a döntésével több százezer, majd később több millió embert sodor veszélybe hamis biztonságérzetet keltve.

A Párbeszéd a leghatározottabban tiltakozik az emberek félrevezetése ellen, ezért határozati javaslatot nyújtottunk be a parlamentnek annak érdekében, hogy a kormány módosítsa a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos szabályokat úgy, hogy azt csak a második oltáson átesett emberek kaphassák meg. A kártyán szerepelnie kell továbbá a második dózis beadása időpontjának, valamint a beadott vakcina típusának is.

Orbán Viktor orosz rulettet játszik a félrevezető kommunikációjával! A kormány folytassa az oltást, a védekezést, és ne kockáztassa újra emberek ezreinek életét!

Szabó Tímea,
a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.