2021. április 9., péntek 16:09

A Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - Munkaerőpiaci és gazdálkodási körülményekről egyeztetett a STRATOSZ.

    A Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) megújult elnökségének csütörtöki ülésén a munkaerőpiaci és gazdálkodási körülményekről tartottak egyeztetéseket.
A STRATOSZ egyik kiemelt feladata – a közszolgáltató vállalatok fejlődésének elősegítése mellett – a tagvállalatok esetében a munkabéke és a rendezett munkaügyi kapcsolatok fenntartásának támogatása.  Az ülésen dr. Homolya Róbert, a STRATOSZ elnöke felhatalmazást kapott, hogy április közepére kezdeményezze a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) összehívását, a korábbi években kialakított együttműködés tovább folytatása érdekében.
HÁTTÉR:
A Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) 2018 februárjában jött létre. A köztulajdonban működő, közszolgáltatásokat közvetlenül érintő gazdasági tárgyú döntések előkészítésében közreműködő háromoldalú konzultatív, véleményező és javaslattevő fórumot 16 szervezet alapította (szakmai szövetségek, érdekképviseletek, minisztériumok). A KVKF szervezeti keretet biztosít a köztulajdonban működő, közszolgáltatást végző vállalatok országos és ágazati munkaadói és munkavállalói szereplőinek, valamint a kormánynak, hogy rendszeres egyeztetéseket folytassanak a munkabéke megőrzése érdekében. Létrehozásának elvi alapja a közszolgáltatások minőségi fenntartása, a köztulajdon védelme. A partnerek közös tevékenysége hozzájárulhat a nemzetgazdaság versenyképességének erősödéséhez. A KVKF célja a köztulajdonban működő közszolgáltatások munkavállalói, munkáltatói érdekképviseleteinek és a kormány szándékainak egyeztetése, megállapodások előkészítése, információk cseréje és szabályozási javaslatok megtárgyalása.

    
     Kiadó: Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.