2021. április 10., szombat 12:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 10., szombat (OS) - Tesztelje le a kormány az iskolásokat és a pedagógusokat még az iskolanyitás előtt!

        Az elmúlt hónapokban a XVIII. kerület mindent megtett annak érdekében, hogy lassítsa a vírus terjedését, annak ellenére, hogy a kormánytól segítséget nem, csak hátráltatást kaptunk. Helyette Orbánék elvették a jogosítványainkat, milliárdos elvonásokkal szűkítették a pénzügyi mozgásterünket, elvették a szakrendelőink irányítását, elvezényelték a szakorvosainkat és szakápolóinkat is, és úgy döntöttek, hogy április 19-én kinyitják az iskolákat, annak ellenére, hogy a pedagógusok és a családok átoltottsága és védettsége akkor még nem lesz elégséges. Annak érdekében, hogy az iskolák ne váljanak szuperterjesztő gócpontokká, a XVIII. kerületi önkormányzat a nyitást megelőző hétvégén saját költségén leteszteli a kerület valamennyi diákját és pedagógusát.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy az iskolák nyitása előtt ők is teszteljék le az iskolákba visszatérő tanárokat, diákokat, technikai dolgozókat az egész országban. Az iskolák nem válhatnak szuperterjesztő gócpontokká, amikor a kormány elhibázott járványkezelése miatt a kórházak túlterheltek, elértük a lélegeztetési kapacitás határát, a magyar egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebb küzdelmet vívnak a vírussal. Ha a XVIII. kerület saját költségén meg tudja oldani a tömeges tesztelést, akkor ez a kormányzatnak sem jelenthet gondot. 

Szaniszló Sándor
A XVIII. Kerület DK-s polgármestere

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.