2021. április 12., hétfő 08:51

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    "Ha egy szervezet nagy mértékben csak önkéntesekre támaszkodik, könnyen előfordulhat, hogy jelen esetben ellehetetlenül. Épp ezért kell minden tevékenység ellátását betervezni a költségvetésbe, és csak abban az esetben helyettesíteni önkéntes munkával, ha az rendelkezésre áll. Ez pedig értelemszerűen a tartós pénzbeli támogatás irányába viszi el a hangsúlyt a tárgyi és önkéntes felajánlások helyett. A felajánlók ritkán gondolnak bele abba, hogy a tárgyi adományok a civilek oldalán milyen extra feladatokat eredményeznek, hány ember bevonását eredményezik. Ezek a dolgozók az esetek jelentős többségében alkalmazottak, hiszen nem lehet egy állandó működést önkéntesekre alapozva hatékonyan fenntartani" - mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési igazgatója.

10-ből 4 szervezet eleve nem szívesen fogad semmilyen tárgyi adományt. A legnagyobb nehézséget a tárolás (a szervezetek 62 %-nál), a tárgyi adományok szétválogatása (a szervezetek 55 %-nál) és a szállítás (a szervezetek 52 %-nál) jelenti. Az adomány szétosztása is majdnem minden második szervezetnek plusz munkát ad. A szervezetek 38 százalékának az adományok fertőtlenítése, tisztítása jelent nehézséget, amire járványidőszakban még nagyobb hangsúlyt kell fektetniük.


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.