2021. április 12., hétfő 08:51

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    A szervezetek 35 százaléka jelezte, hogy van olyan tárgyi adomány, amit a járvány miatt nem fogadnak: ez leginkább a ruhaadományokat (50 %), bútorokat (40 %) és az élelmiszert (20 %) érinti.
Körülményes ugyanis az adomány fertőtlenítése, illetve a többségében otthonról dolgozó munkaerő is nehezebben mozgatható biztonságosan a sok logisztikát igénylő munkára.
A tárgyi adományok közül a legnagyobb segítséget minden második szervezetnek a digitális eszközök jelentik, a fertőtlenítőszerek (38 %), irodaszerek (35 %), a tartós élelmiszer (28 %), valamint az egészségügyi termékek (24 %).

10-ből 8 szervezet számára egyértelműen a rendszeres pénzbeli támogatás nyújtja a legnagyobb segítséget, ezt követi az eseti pénzbeli támogatás. A jelenleg még kevésbé elterjedt adománygyűjtési forma, a hagyaték a szervezetek fele számára fontos, fele egyáltalán nem számol vele.

"Az SOS is nehéz helyzetbe került a járvány miatt. Több száz szülők nélkül élő gyerekről kell gondoskodnunk, tehát ugyanazt a pénzügyi forrást kell előteremtenünk, mint a járvány előtt. Mindezt úgy, hogy vannak időszakok, amikor csak az online térben tudunk adományozókat keresni és több támogatónk is beleroppant a válságba. A legnagyobb segítség a rendszeres, tartós pénzbeli adomány. Olyan feladatokat látunk el, amik nélkül szegényebb lenne ez az ország. Túlélésünk záloga az, hogy hány ember és vállalat képes hosszútávon gondolkodni és elköteleződni mellettünk" – tette hozzá Romet-Balla Ágnes.
    
     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.