2021. április 12., hétfő 10:08

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) - Domokos László: Védettebbek az önkormányzatok a korrupcióval szemben

    Jó eredményt hozott az önkormányzati rendszer korrupciót gátló folyamatainak átvizsgálása, csak kétszázkét esetben tárt fel nagyobb kockázatot az Állami Számvevőszék új digitális ellenőrző rendszere – mondta Domokos László, a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban.

Az ÁSZ elnöke kiemelte: Egyre védettebbek az önkormányzatok a korrupcióval szemben, az értékelésünk és tanácsadásunk alapján pedig minden önkormányzati vezető előreléphet. Domokos László felidézte: az ÁSZ első alkalommal elvégezte az összes önkormányzat és hivatalaik korrupció elleni védettségének értékelését, és 1-5-ig le is osztályozta a településeket.

Az ÁSZ elnöke beszélt arról is, hogy a magyar gazdaságpolitika jól lépett a pandémia idején, ám a 2023 utáni fejlődéshez szükség lesz arra, hogy az uniós források átvegyék a költségvetés helyét az anticiklikus kiadások terén. Kifejtette: a jelen döntései a jövő gazdaságát határozzák meg, ezért – bár fontos a múlt történéseinek elemzése – meg kell haladni a régi gazdaságpolitika azon elveit, amelyek a múlt gazdasági folyamatainak eredményeit vetítették előre a jövőbe. A koronavírus-járvány rámutatott, egyetlen perc alatt szertefoszlik az a tervezés, amely azon alapul, hogy a korábbi jó teljesítmények nyomán az előttünk álló időszak is jó lehet. Ez a szemlélet megdőlt – húzta alá Domokos László az interjúban.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.