2021. április 12., hétfő 10:09

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    Hozzátette: A pandémia más pályára állította a magyar gazdaságot, ám a világgazdaság egészét tekintve Magyarország jobban teljesített: az Európai Unió, amelyhez a felzárkózást tervezzük, mélyebb recesszióba süllyedt, így pedig relatív értelemben az elmúlt évben is csökkent a lemaradásunk. Tehát lehet a kanyarban előzni, ha kevésbé lassulunk, mint a többiek – hangsúlyozta az ÁSZ elnöke.

Válság idején anticiklikus politikát kell folytatnia a kormányzatnak, több pénzt kell költeni, mint amikor jól ment a gazdaság – mutatott rá Domokos László. Kifejtette: Amiben a mostani válság újat hozott, hogy – miként azt az ÁSZ már tavaly áprilisban javasolta –, hogy ezúttal olyan célokra költött a kormányzat számottevő összeget, amely célok az eddigi válságkezelések során háttérbe szorultak. Kiemelt támogatást kapott a képzés, így az emberek aktivitása megmaradhat. A másik – és persze nagyobb tétel – a beruházások voltak. Mint mondta: A friss beruházási adatok rendkívül reménykeltőek.

Az elmúlt hat évben komoly fejlesztést hajtottunk végre, az ÁSZ vizsgálati módszerei is hatékonyabbak lettek: komplex, a digitalizációra alapozott értékelési rendszereket dolgoztunk ki. Képesek vagyunk arra, hogy nagy totálban vizsgáljuk az ellenőrzés alá vont intézményrendszert, rámutatva a kockázatokra. A mi szemünkön keresztül az adófizető állampolgárok követhetik nyomon a közpénzek felhasználását – mondta az ÁSZ elnöke a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.