2021. április 12., hétfő 13:29

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) - A Fidesz nemet mondott a tisztább levegőre és a zöldebb mezőgazdaságra -

    A Fidesz a Fenntartható fejlődés bizottságában leszavazta az LMP határozati javaslatait, amelyeket a zöld párt az energiaszegénység és a légszennyezés csökkentése, a házi méhek védelme és a glyphosate-tartalmú növényvédő szerek betiltása érdekében nyújtott be.

Ez azt jelenti, hogy a fideszes többség még a parlamenti vitát is megakadályozta, pedig a téma nagyon is aktuális. Az LMP felszólítja a Fideszt, hogy legalább a vitát ne akadályozza meg a zöld kérdésekben!

Évente 14 ezer ember hal meg idő előtt a rossz levegő miatt, ráadásul a légszennyező anyagok segítik a koronavírus-járvány terjedését is, ezért sürgős cselekvésre lenne szükség. Ezért szorgalmazza az LMP többek között a lakosság 30-40 százalékát érintő energiaszegénység csökkentését, az épületek energetikai mélyfelújítását, a szociális tűzifaprogram átalakítását, az ingyenes parkolás megszüntetését és a dugódíj bevezetését.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.