2021. április 12., hétfő 13:31

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    "Szuperlistát" javasol a Munkáspárt

A Munkáspárt kezdeményezi a választási törvény részleges módosítását. – jelentette be ma Thürmer Gyula elnök.

A súlyos problémák közepette a társadalom érdeke az, hogy az új Országgyűlés a társadalom lehető legszélesebb rétegeinek érdekeit testesítse meg.  A jelenlegi választási rendszerben sok dolgozó ember, sok nehéz körülmények között élő ember érdekei nem jelennek meg a politikában. Azok a választók is szólhassanak bele érdemben az ország sorsának eldöntésébe, akik nem támogatják egyik parlamenti párt politikáját sem.

A Munkáspárt javasolja:
Az országos listát két módon lehessen állítani. Az egyik, a jelenlegi, azaz, akinek van minimálisan 71 egyéni jelöltje, az állíthat országos listát.  
Ugyanakkor állíthassanak országos listát mindazok a pártok, amelyek az egész ország területén összegyűjtik 20 ezer választó ajánlását. Ezt a bejutási lehetőséget nevezhetjük "szuperlistának."
Azok a pártok, amelyek a "szuperlista" lehetőségét választják, ne vegyenek részt az egyéni jelöltek versenyében, vagyis ne állítsanak egyéni jelölteket.
A "szuperlistáért" minden nyilvántartásban lévő párt küzdelembe állhat, amennyiben nincs költségvetési tartozása, adóssága.

Budapest, 2021. április 12.

Munkáspárt Sajtóiroda

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.