2021. április 12., hétfő 13:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) - Negyedik hete világelső a magyar halálozás - A DK felszólítja a kormányt, hogy adja át a járványkezelést szakértőknek és kérjen nemzetközi segítséget!

    Magyarország negyedik hete vezeti a világ halálozási statisztikáját, csak tegnap 291 magyar ember veszítette életét a járványban. Nem elég, hogy rohamléptekkel haladunk a 25 ezer elhunyt felé, de Magyarországon a múlt héten többen haltak meg, mint 15 másik európai országban, Máltán, Cipruson, Dániában, Luxemburgban, Finnországban, Portugáliában, Szlovéniában, Lettországban, Írországban, Litvániában, Észtországban, Svédországban, Ausztriában, Horvátországban és Belgiumban együttvéve.

A Demokratikus Koalíció két dolgot követel a kormánytól, azonnali hatállyal:

1. Kérjenek nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátásához! Több ezer magyar ma nem pusztán a vírusba hal bele, hanem az egészségügy túlterheltségébe, a megfelelő ellátás hiányába.

2. Bízzák a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre! Ahol emberéletek megmentéséről van szó, nem akarjuk sem Orbán Viktort, sem Kásler Miklóst, sem más, kormányzásképtelen, felelőtlen kontárokat látni.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.