2021. április 13., kedd 07:52

Budapest Főváros Levéltárának közleménye
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - A Magyar Levéltárosok Egyesülete döntése értelmében ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára veheti át a 2020. évi Év Levéltára díjat. Az elismerést – 2012. évi alapítása óta immár kilencedik alkalommal – az adott évben kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató levéltári intézménynek ítéli oda a zsűri. A díj átadása a Nyitott Levéltárak programsorozat központi rendezvénye.

    A Magyar Levéltárosok Egyesülete bíráló bizottsága a beérkezett pályázatok alapján egyhangúan a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának ítélte oda a díjat. Döntésük indoklásában kiemelték, hogy a PTE Egyetemi Levéltára másfél évtizede magas színvonalon végzi szakmai munkáját, kiemelkedő a beágyazottsága az egyetemi életbe és kutatásba. Magas szintű tudományos munkát végez, amelyet számos általuk készített kiadvány, kiállítás és konferencia igazol.
Az ünnepélyes díjátadásra a COVID 19 vírus miatt kialakult veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések miatt sajnos nem a megszokott módon, hanem online formában kerül sor.
További részleteket az Magyar Levéltárosok Egyesülete honlapján olvashat.

     Kiadó: Budapest Főváros Levéltára

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.