2021. április 13., kedd 13:27

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - A Fidesz elüldözött 5500 dolgozót az egészségügyből, majd elismerte, hogy a betegellátás nem biztonságos

    Az eddigi tagadás után a Fidesz végre beismerte, hogy kritikus létszámhiánnyal küzd az egészségügyi rendszer, ugyanis a kormány által közzé tett Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervben megállapítják, hogy "a betegek közvetlen ellátásában résztvevők száma (...) mostanra már nem tekinthető elégségesnek a biztonságos betegellátás biztosításához.".

Ez a vallomás is azt bizonyítja, hogy a Fideszben tisztában voltak a valós helyzettel, mégis - ennek ellenére - arra kényszerítették az egészségügy dolgozóit, hogy március elejére döntsenek arról, hogy az új jogviszonyt elfogadva maradnak vagy távoznak. Tudták, hogy már a koronavírus előtt is kritikus volt a létszámhiány, mégis kitartottak a tervük mellett, ami miatt 5500 dolgozó távozott a teljesítőképessége határán levő magyar egészségügyből a járvány harmadik hullámának időszakában.

Ez pedig nem egy egyszerű hiba, hanem egy olyan súlyos bűn, amelynek következményei emberéletekben mérhetők.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.