2021. április 13., kedd 14:02

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) - Április 15-én adja be Budapest pályázatát a 2023 UNESCO "a Világ Könyvfővárosa" címre

    Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területkért felelős főpolgármester-helyettes aláírásával zárul az a programalkotási folyamat, amelyben a teljes magyar könyvszakma, a főváros kulturális intézményei és a külkapcsolatokért és kultúráért felelős állami intézmények közösen vettek részt. Ha az UNESCO támogatja a magyar pályázatot, a magyar főváros – Pest és Buda egyesítésének 150. évfordulóján – 2023-ban otthont adhat az egész éves programsorozatnak.

Budapest a Világ Könyvfővárosa 2023-as cím elnyerése esetén könyv- és olvasásfókuszú kulturális eseményeit, akcióit három gondolatkör, három üzenet köré csoportosítja. A könyves év üzenetei a cselekvés, a szabadság és a közösség dimenzióiban fogalmazódnak meg.

Karácsony Gergely a pályázat kapcsán aláhúzta, hogy: "Hiszünk abban, hogy a könyveken, az olvasáson, a közös kulturális élményeken keresztül tudunk hangsúlyosan beszélni a gondolat, a tudás szabadságának lényegéről, hangsúlyosan teret adhatunk a környezetvédelemmel, a klímaváltozással kapcsolatos témáknak, illetve foglalkozhatunk, rámutathatunk arra, mi a közös bennünk, mi az, ami összeköt minket, embereket, a közös értékeinkre. Ez egy olyan év lesz, ami a szolidaritás, az együttműködés és az empátia iránti igény hangsúlyozásáról szól majd."

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.