2021. április 13., kedd 14:03

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) -

    A 2023-as pályázat egyik kiemelt célja, hogy az egymást erősítő programokon keresztül a partnerségre, a kreatív gondolkodókra, a civil közösségekre építve hosszabb távon is hatást gyakoroljon a kulturális, művészeti, oktatási és társadalmi folyamatokra. A rendezvény közösségi programjai a pandémia utáni világban még inkább hangsúlyos kulturális esélyegyenlőség megteremtését szolgálják.

"Ebben az évben közösségi élménnyé tesszük az olvasást, sőt a regényírást is, a társművészetek bevonásával rámutatunk a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságára, mindemellett pedig – támogatva az innovatív és kísérleti olvasásnépszerűsítő alkalmakat és formákat –, bemutatjuk Budapest történeti és kortárs könyvkultúráját" - ígérte Gy. Németh Erzsébet. A főváros tervei szerint a könyvvel való találkozás a térben erősen decentralizált lesz: a nagy közintézmények, valamint a központi nagyesemények mellett a programkínálat súlypontja sok kicsi, egyedi esemény lesz. Ezt tükrözi a részvételiség, a foglalkoztató természetű események sora is, és a lebonyolítás társadalmasítási szándéka, az önkéntesek bevonása.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.