2021. április 14., szerda 16:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 14., szerda (OS) - Az uniós forrás megvan hozzá, de a Fidesz mégsem támogatja a "Kádár-kockák" felújítását

    Az MSZP korszakváltást célzó programjában kiemelt helyen szerepel egy széles körű energiahatékonysági, lakásfelújítási támogatási program megvalósítása. Ennek részeként támogatni javasoljuk az épületek szigetelésének korszerűsítését, a szénnel, fával és gyakran szeméttel fűtött kályhák lecserélését. Így ugyanis jelentősen csökkenteni lehetne a háztartások rezsiköltségeit, valamint a súlyosan egészségkárosító légszennyezést is.

Az MSZP azt akarja, hogy a családok, idősek és fiatalok egyaránt - önerő és hitel nélkül - növelhessék otthonaik energiahatékonyságát szigeteléssel, nyílászárók cseréjével, a fűtés modernizálásával, EU-s és piaci forrásokból. A felújítás költségének fedezete előállítható a felújítással elérhető energiaköltség-megtakarításból. Ha a megtakarítás elérte az állami befektetés összegét, a megtakarítás teljes mértékben a tulajdonosnál marad.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne zárja el se a fiatalokat, se az időseket attól, hogy korszerű, energiahatékony, kis rezsijű lakásban élhessenek!

MSZP
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.