2021. április 17., szombat 09:17

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 17., szombat (OS) - A kormány ne csak tervezze, hanem valóban hosszabbítsa is meg az álláskeresési járadék időtartamát!

        Orbán Viktor többször is kijelentette, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít, sőt még azt is megígérte, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. Ezek azonban nem többek hazug kampányszlogeneknél, amit a KSH adatai is megerősítenek: februárban a tavalyihoz képest 104 ezer fővel kevesebb foglalkoztatott volt, a munkanélküliek körében pedig átlagosan 9 hónap volt a munkakeresés időtartama.
     A Fidesz tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy 9 hónapon át járó álláskeresési járadék időtartamát lecsökkenti 3 hónapra, amivel ez lett a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van. Már akkor elmondta, nemcsak az MSZP, hanem a szakszervezetek és a szakértők is, hogy ennek a döntésnek nagyon súlyos következményei lesznek.
     A Fidesz pedig a válság alatt is a munkanélküliek támogatásán spórol, miközben gazdaságvédelemre hivatkozva több ezer milliárdot szór szét az oligarchák támogatásától kezdve a propagandán át a stadionokig. Ráadásul annak ellenére teszi ezt, hogy a Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervében elismeri, szükség van a csökkentett munkaidős foglalkoztatás megerősítésére és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítására.

Hazug propaganda helyett érdemi segítségre van szükség!
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.