2021. április 17., szombat 12:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 17., szombat (OS) - Az állam tegyen végre lépéseket a XV. kerületben illegálisan lerakott veszélyes hulladék elszállítására!

        Több mint félmillió köbméter veszélyes hulladékot raktak le illegálisan még három és fél éve ismeretlenek három külterületi és egy belterületi helyszínen a XV. kerületben. Mivel a külterületi környezetszennyezés ügye a kormányhivatalhoz tartozik, Hajdu László akkori polgármester az esetet egyből jelentette a hivatalnak, ám a hatóságok azóta sem tettek semmit. A belterületen lerakott hulladék elszállításáról hiába született jegyzői határozat, az illetékes NAV ott sem lépett. Sőt, mivel a terület tulajdonosa a jegyzői határozatot utólag megtámadta, azt a bíróság megszüntette, és a kormányzati elvonások idején az önkormányzatot kötelezte volna egy költséges hatósági eljárás új lefolytatására.
     A DK szerint szégyen, hogy miközben Orbánék a hatalmukat 11 éve próbálják kiterjeszteni minden független szakmai szervezetre, a monumentálisra duzzasztott állam arra is képtelen, hogy egy ilyen nagyfokú és nyílt környezetszennyezés kapcsán felkutassa és megbüntesse a felelősöket! Ez a félmillió köbméter veszélyes hulladék a bizonyíték arra, hogy a Fideszt nem érdekli a XV. kerületi emberek problémája, az itt lakók, a jövő generációinak egészsége, a természet védelme. Felszólítjuk az illetékeseket, hogy azonnal tegyenek lépéseket a több mint félmillió köbméter veszélyes hulladék elszállítására!

Barkóczi Balázs

a DK szóvivője, XV. kerületi és újpesti országgyűlési képviselő-jelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.