2021. április 19., hétfő 11:24

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - Kiáll-e a magyar kormány visegrádi szövetségesei mellett?  -

    Példátlan diplomáciai és hírszerzési adok-kapokban marad csendben a magyar kormány, pedig elvben legfontosabb szövetségeseiről van szó. Mint ismert, az Orbán Viktor szövetségesének tartott Andrej Babis kormánya 18 orosz diplomatát utasított ki az országból, mivel a gyanú szerint az orosz hírszerzés is benne volt egy 2014-es csehországi fegyvergyár felrobbantásában. Hivatalos tájékoztatást kértünk a magyar kormánytól az ügyben.

A cseh kormány nem állt meg itt: kizárta a Roszatomot az atomerőmű-bővítési tenderéből is. A csehek gyorsan le is szögezték, hogy szolidaritást várnak el szövetségeiktől ebben az ügyben. Ezt a szlovák kormány megtette, a lengyel kormány pedig szintén orosz diplomatákat utasított ki az országból. Csak a magyar kormány hallgat. Mivel a magyar kormány évek óta a visegrádi együttműködést tartja az egyik legfontosabb szövetségi rendszerének, ezért joggal várható, hogy valamilyen formában szolidaritásukat fejezik ki a cseh kormánnyal.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.