2021. április 19., hétfő 12:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - Tovább csökken az állami vagyon – Mager Andrea a nemzeti vagyon kiszervezéséért felelős tárca nélküli miniszter lett

    A Fidesz ahelyett, hogy a járvány- és válságkezeléssel foglalkozna inkább tovább folytatja az állami vagyon kiszervezését. Most a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány kapott közel 16 milliárd forint értékű vagyont, benne egy szlovéniai wellnessközponttal.

Mager Andrea korábban még úgy nyilatkozott, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként küldetése, hogy gyarapítsa a közvagyont és megőrizze annak értékállóságát. Ehhez képest a miniszter aktívan közreműködik a közvagyon fideszes kifizetőhelyként működő vagyonkezelő alapítványokba való kimenekítésében. Ezzel pedig ő lett a nemzeti vagyon kiszervezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

A miniszternek választ kell adnia egyrészt arra, hogy az állami vagyon elherdálása hogyan szolgálja az emberek érdekeit? Másrészt pedig arra, hogy egyáltalán mitől lesz a köztulajdonnak jobb gazdája egy magánalapítvány, mint az állam?
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.