2021. április 19., hétfő 16:21

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - A DK reagálása az iskolák újranyitásával kapcsolatban

    Az utóbbi, koronavírus-járvány árnyékában töltött év alatt a kormány hozzáállása, szervezettsége nem sokat változott az oktatás terén: tavaly a tanárok, szülők, gyerekek pár napot kaptak arra, hogy kitalálják, mihez fognak kezdeni a távoktatás alatt. A kormány semmiféle segítséget nem adott az oktatás szervezéséhez, így kizárólag a tanárok és a szülők kitartásának volt köszönhető, hogy sikerült működtetni a rendszert. A szeptemberi iskolakezdéskor Orbánék arra is képtelenek voltak, hogy minden iskolába kerüljenek a tanévkezdésre lázmérők. A harmadik hullámban szintén képtelenek kezelni a helyzetet: egyszer nyugodtan nyithatnak az iskolák a tavaszi szünet után, majd mégis eltolják a nyitást két héttel. Magabiztosan állítják, hogy már biztonságos a jelenléti oktatás, majd a felsősöket és középiskolásokat mégis otthon tartják.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány ismét és sokadszorra játssza el, hogy ész nélkül, felelőtlenül hoznak döntéseket, a szakemberek kizárásával, aktuális politikai érdekek mentén. Márpedig ez a járvány nem az az időszak, amikor a szakértőket ki kellene hagyni a döntések meghozatalából. Sőt, az érintett szülők és tanárok véleményét is figyelembe kellett volna venni, hiszen a pedagógusok viszik vásárra a bőrüket, és hiába kezdődött meg az ő oltásuk, a védettségük még nem alakult ki.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.