2021. április 19., hétfő 16:26

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - Párbeszéd: Fellépést követelünk az életveszélyben lévő Alekszej Navalnij ügyében!

    A magyar kormány csatlakozzon minden európai vagy más nemzetközi kezdeményezéshez, amely Alekszej Navalnij ügyében indul. Lépjen fel kezdeményezően annak érdekében, hogy az EU és a nemzetközi közösség az eddigi nyilatkozatokon túl ténylegesen kikényszerítse az ellenzéki aktivista megfelelő ellátását és kimenekítését Oroszországból, ideértve a további nemzetközi szankciók szorgalmazását abban az esetben, ha Oroszország nem tesz eleget a követeléseknek.

Szijjártó Péter haladéktalanul rendelje be az Oroszországi Föderáció nagykövetét, és tegye világossá, hogy Magyarország számára elfogadhatatlan, ami Navalnijjal történik, és a politikus esetleges halála az Oroszországgal fennálló, politikai, diplomáciai és gazdasági kapcsolatok felülvizsgálatával jár majd.

Jávor Benedek
a Párbeszéd uniós tanácsadója, volt európai parlamenti képviselő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.