2021. április 19., hétfő 18:30

A Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - A XI. kerületiek évek óta kezdeményezik a Hamzsabégi sétány zöldterületi besorolását a "tervezett főút" megjelölés helyett, hiszen több mint 40 éve kedvelt zöld parkja a kerületnek.

    Biztató egyetértés jött létre a kormány és a főváros között, amikor a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020. február 27-én döntött a "tervezett főút" megjelölés törlése és a terület zöldterületté nyilvánításának kezdeményezéséről. (6/2020-02-27/FKT hat.)

A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért Egyesület tudomására jutott, hogy a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvényt is módosító törvényjavaslat került benyújtásra (T/15397). és hamarosan tárgyalják, de a korábbi ígéretek ellenére a javaslat nem tartalmazza a kért és szükséges módosítást a Hamzsabégi út térségét jelölő "tervezett főút" elnevezés törlésére. E nélkül nem lehetséges, hogy a fővárosi településszerkezeti tervben a Hamzsabégi úti sétány zöldterületi besorolást kapjon.

A törvénymódosítási javaslatok beadásának határideje lejárt, ezért soron kívüli levélben megkeresték dr. Gulyás Gergelyt, a törvényjavaslat előkészítőjét és dr. Simicskó Istvánt, a terület országgyűlési képviselőjét, hogy tegyenek meg mindent, ami a törvénymódosítás során hatáskörükben még megtehető a Hamzsabégi park zöldterületi besorolása érdekében.

Az egyesület bízik abban, hogy megkeresésükre kapnak választ, és a mostani törvénymódosítás révén a rég megígért zöldterületi besorolás végre valóra válhat.

     Kiadó: Szindikátus - Összefogás a Városért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.