2021. április 19., hétfő 19:08

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - A Fidesz Európa tanácsi képviselői csatlakoztak az Európai Konzervatívok frakciójához

    A Fidesz Európa tanácsi képviselői csatlakoztak az Európai Konzervatívok frakciójához

A Fidesz által az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésébe delegált országgyűlési képviselők a mai napon csatlakoztak az Európai Konzervatívok–Demokratikus Szövetség jobboldali képviselőcsoporthoz, miután a hétvégén bejelentették kilépésüket az Európai Néppárt frakciójából. Bartos Mónika, Csöbör Katalin, Németh Zsolt, Manninger Jenő, Tilki Attila és Zsigmond Barna Pál ma délelőtt részt vettek a konzervatív frakció – részben személyesen, részben online megtartott – ülésén. Az ET Politikai Ügyek Bizottsága délutáni ülésén a bizottság haláleset miatt megüresedett elnöki posztjára az Európai Konzervatívok jelöltjeként Németh Zsoltot választotta meg. A Kereszténydemokrata Néppárt képviselői a néppárti csoportban folytatják munkájukat.

Az Európa Tanács a kontinens legnagyobb emberi jogi nemzetközi szervezete, amelynek 47 állam a tagja. Két fő állandó szerve a Miniszteri Bizottság – amelynek elnöki teendőit ez év május végétől novemberig Magyarország látja el – és a parlamenti közgyűlés. Az Európai Konzervatívok a közgyűlés negyedik legnagyobb, kereszténydemokrata, jobboldali képviselőcsoportja.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.