2021. április 20., kedd 11:33

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. április 20., kedd (OS) - A Nemzetbiztonsági bizottság meghallgatja Palkovics Lászlót a Fudan egyetem ügyében -

Palkovics László egy tegnapi interjúban a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban felmerült nemzetbiztonsági kockázatokat annyival rendezte le, hogy "nem ért a titkosszolgálati ügyekhez".
Miniszter úrnak ebben az egy dologban bizonyosan igaza van, mert ha nem így lenne, akkor tudná, hogy ha egy egyetem a Kínai Kommunista pártközpont irányítása alatt áll, diplomata képzést indít Budapesten, nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen kapcsolati hálókat alakít ki, akkor az bizony nagyon komoly hírszerzési tevékenységre utal. A Fudan Egyetem pont ilyen.

Palkovics Lászlót ezért várjuk a Nemzetbiztonsági bizottságba: az általa is elismert szakértelem hiányában abban talán nem is bízhatunk, hogy a kérdéseinkre választ kapunk, de legalább a nemzetbiztonsági szempontból nagyon is valós aggályainkat megoszthatjuk vele, és talán benne is aggodalmat kelthetünk.

Stummer János

Molnár Zsolt