2021. április 21., szerda 11:36

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) - A Mi Hazánk Mozgalom a világon elsőként, már tavaly tavasszal arra tett javaslatot, hogy a kormány járványszolidaritási adót vessen ki a koronavírus haszonélvezőire

A Mi Hazánk Mozgalom a világon elsőként, már tavaly tavasszal arra tett javaslatot, hogy a kormány járványszolidaritási adót vessen ki a koronavírus haszonélvezőire, a vakcina- illetve gyógyszeriparra, a nemzetközi digitális óriáscégekre (mint a Facebook, Microsoft és társai), a multikra, a bankokra, a kaszinókra.
     A kormány sajnos eddig nem fogadta meg a javaslatunkat, pedig most már a Nemzetközi Valutaalap, az IMF is különadót követel a koronavírusnak köszönhetően extra-profitra szert tévő óriáscégekre. Bár az adó nem a rendes profitra, hanem a vírus miatt jelentkező extra-profitra vonatkozna, ismerve ezeknek a multicégeknek vagy akár a kaszinótulajdonosoknak a mohóságát, most azt is javasoljuk, hogy az országgyűlés törvényi erővel akadályozza meg, hogy ezek a dúsgazdag cégek az adót az emberekre háríthassák át. Ezúttal pedig azt is elmondjuk, hogy a Mi Hazánk javaslata szerint mire kellene fordítani az így befolyó milliárdokat, annak érdekében, hogy az új világrend kialakulását akadályozva, megmenthessük a magyar gazdaságot.
     Ne az államadósságot növeljük, hanem fizessenek a koronavírus haszonélvezői!

Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő