2021. április 21., szerda 13:45

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 21., szerda (OS) -

        Deklaráljuk, hogy a Mazsihisz a fent felsorolt tevékenységeket továbbra is hitéleti alaptevékenységként kívánja végezni. Rabbijaink hivatásának lényege a modern vallásos zsidóság, a hagyományőrző neológia megtartása – ahogyan ezt a XX. század nehéz évtizedeiben elődeik tették.
     Magyarország legnagyobb zsidó felekezete a Mazsihisz. Az általa ellátott feladatoknak és súlyának megfelelően részesül a forrásokból, azokkal transzparensen és felelősen bánik, azt a közösség javára fordítja.
Mi, a Mazsihisz rabbijai és vezetői éppen ezért értetlenül állunk az elmúlt időszak jogtalan támadásai előtt. Határozottan visszautasítunk minden gyengítési és megosztási szándékot, kijelentjük, hogy a jövőben is egységesen, rabbik és világi vezetők összefogva a magyar zsidóság érdekében végezzük feladatainkat.
     A Mazsihisz rabbijai részéről: Deutsch Péter, Deutsch László, dr. Frölich Róbert, Fináli Gábor, Kardos Péter, Markovics Zsolt, Radnóti Zoltán, Radvánszki Péter, dr. Schőner Alfréd, Szerdócz Ervin, Totha Péter Joel, dr. Verő Tamás
     A Mazsihisz világi vezetése részéről: Baneth Péter, Büchler András, Csillag Barnabás, Goldmann Tamás, Heisler András, Horváth József, Mester Tamás, Nádel Tamás, Tordai Péter, Vadász Magda, Várnai György    

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.