2021. április 27., kedd 13:06

A KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. április 27., kedd (OS) - Támogassa a Karitáció Alapítvánnyal karöltve Bendét, hogy kerekesszéket kaphasson és kinyíljon számára a világ!

        Nem volt kérdés, hogy a Karitóció Alapítvány bohócdoktoraival a Szeged mellett élő kis Bende gyógyulása mellé állunk. Megérintett minket a család összetartó szeretete és a kisfiú életöröme. Ezért felkerestük a Várkonyi családot, hogy – a kisfiú rehabilitációjára adott adományok mellett - mi az, amire még szükség van Bendének a gyógyuláshoz.
     Bende története szívszorító. A 23 hónapos kisfiú nyitott gerinccel, agykamra-tágulattal, alsóvégtagi petyhüdt bénultsággal, vizelet- és széklettartási nehézséggel született. Az első 4 hónapját a kórházak falai között töltötte, hiszen vér szerinti szülei – a betegsége miatt – lemondtak róla. Bende örökbefogadása után négy nagy- és két kisebb műtéten esett túl. Az anya elmondása szerint Bende rendkívül okos, vidám, érdeklődő kisgyermek: korát meghazudtolva énekel, versel és mondókázik 18 hónapos kora óta, ok-okozati összefüggéseket lát meg, s képes az összetett mondatok alkotására is. Kognitív funkciókban a kortársai előtt jár. Imádja a fejlesztéseket.
     A szülők nagy álma, hogy egy Panthera Bambino kerekesszék apró tulajdonosa lehessen gyermekük, ami kiváltja majd a babakocsit, így megízlelheti a szabadság élményét és érzését.
     A Karitáció Alapítvánnyal karöltve Ön is segíthet Bende kerekesszékhez jutásához! További részletekért kérjük látogasson el a weboldalunkra.

     Kiadó: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.