2021. április 29., csütörtök 17:24

A Gépipari Tudományos Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. április 29., csütörtök (OS) - A 2015. évi LVII törvény az energiahatékonyságról módosítása 2021. január 1-én életbe lépett.

    SZÁMLA: FIZETVE

Vessünk véget az energiapazarlásnak!

Ki ne szeretne olyan számlát látni, amelyet nem kell fizetni?

Nos a sűrített levegős rendszer az egyik legnagyobb potenciális pazarló az iparban. Bár rendkívül praktikus az egyenletes, jól szabályozható erőátvitel szempontjából, az elméleti hatásfoka a legalacsonyabbak közé sorolható. Mindez azonban nem elég; figyelemre méltó arányban képes veszteségeket is produkálni a rossz méretezés, rossz beállítások, szivárgások, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Emellett miután a termelési infrastruktúra része, nem is kap arányos figyelmet a gyártási technológiához képest. Szürke eminenciás… amíg működik, nem foglalkozunk vele.

Ennek most vége! A 2015. évi LVII törvény az energiahatékonyságról jelentősen módosult 2021. január 1-jével. Az EU irányelvek szellemében rengeteg energiát kell megtakarítanunk, azaz csökkenteni a GDP arányos energiaszámlát. Ez pedig felértékeli az eddig háttérbe szorult sűrített levegős szakterületet.

Teljes terjedelmű cikkünkben tájékozódhat arról, hogyan születik az a számla, amit nem kell kifizetni. A cikk elérhető Egyesületünk honlapján.

Ismerjük fel a kiváló megtakarítási potenciált! Tegyünk, lépjünk a korszerűsítés irányába, amivel versenyképességünket is fejlesztjük!
    
     Kiadó: Gépipari Tudományos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.