2021. április 30., péntek 21:52

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. április 30., péntek (OS) - MÁJUS 1. A MUNKA ÜNNEPE - MÁJUS 1. EMLÉKEZÉS A KÜZDŐKRE Mint mondják, az idő mindent megszépít. Ünnep? Igazából sok éve át tartó keserves küzdelem volt!

    Már alig van ünnepelni való. Nagyon sokan az életüket adták az ügyért dédszüleink idején. Emlékezés a megfelelő kifejezés. Ugye milyen természetes hogy a törvényes munkaidő 8 óra, ugye milyen természetes hogy a nők is szavazó joggal bírnak?

A devizahitel nem is olyan rég letarolta a fél országot. Kevesen tudják, hogy a küzdelem még tart. Több ezer per van még a bíróságaink elött. A küzdelem azonban tart az Európai Parlamentben is. Jelenleg két beadvány, két petíció vizsgálata van folyamatban. Két olyan küzdőtársunk beadványáról van szó, akiket mindenki ismer.

Kásler Árpád korábbi küzdelmének eredménye, hogy a mai napig is fogyasztóvédelmi területen az ő perére hivatkoznak Európa szerte. Ő mondatta ki a bírósággal, hogy a devizának csupán a számolásban van szerepe. Az adós semmilyen körülmények között sem kapott a banktól devizát.

Lázár Dénes több évig küzdött sikeresen végül azért azért, hogy kimondja a legfőbb bíróság, a Kúria, hogy az árfolyamrés költséget okoz. Ezt a költséget viszont nem tartalmazta a szerződés.

Küzdelmük eredménye, hogy 2 millió szerződést a bankok újraszámoltak!

Azonban egyikük sem állt le a sikerük után!

MINDKETTEN AZÉRT KÜZDENEK MOST AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN, HOGY ÉRVÉNYESÜLJENEK HAZÁNKBAN AZ EURÓPAI ÉS HAZAI FOGYASZTÓVÉDELMI JOGSZABÁLYOK

Információk a Hiteles Mozgalom honlapján
     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.