2021. május 5., szerda 13:40

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - Dobrev Klára vasárnapi bejelentése után – állításával szemben – semmilyen intézkedést nem tett őt érintően az ügyészség.

    Dobrev Klára a ma közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a vasárnapi bejelentése óta arról tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula országgyűlési képviselőt, hogy nyomoznak Dobrev Klára ellen. Mindez egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak.

Ezzel szemben a tény az, hogy a kérdéses ügyben Budai Gyula országgyűlési képviselő 2021. február 8-án kelt írásbeli kérdését – a törvényes kötelezettségének megfelelően – február 24-én válaszolta meg Polt Péter legfőbb ügyész.
A kérdés és a válasz a Legfőbb Ügyészség honlapján bárki számára megismerhető:

http://ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/sajto5/2021/02/k-14937-kerdes.pdf
http://ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/sajto5/2021/02/k-14937-valasz.pdf

Amint az a februári válaszból kitűnik, a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor.
     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.