2021. május 7., péntek 18:31

A SpaceBuzz Hungary Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. május 7., péntek (OS) - Megkezdte tevékenységét a Spacebuzz Hungary Alapítvány. Elsődleges célja a gyerekek érdeklődését felkelteni a fenntarthatósági, valamint a klíma- és környezetvédelmi témák iránt.

        Sajtóközlemény a Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány megalakulásáról.
     2021. április 1-jén a Fővárosi Törvényszék bejegyezte a Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítványt.
     Az Alapítvány megalakulásának legfőbb célja: településtől függetlenül, oktatási intézményeiken keresztül, minden gyermek számára lehetőséget biztosítani egy olyan offline és online módon megvalósuló, virtuális űrutazással kiegészített STE(A)M oktatási programban való részvételre, mely program megalkotásában a mesterséges intelligencia (MI), a virtuális (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) is szerephez jut. Az Alapítvány további célja a program kapcsán, hogy tudományos kutatásokat is támogasson, amelyek a MI, VR és AR gyermekek tanulási és egyéb kompetenciáira gyakorolt hatásait vizsgálják.
     Az alapítványt a Space Oddity Korlátolt Felelősségű Társaság és a SpaceBuzz Hungary Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság alapította. Kuratóriumát Dr. Bacsárdi László, a MANT alelnöke, Magyari B. Gábor, az ESA emberes űrrepülés szakértője, Dr. Sárhegyi István, űripari vállalkozó és űrjogász, valamint Zentai István, a SpaceBuzz program magyarországi alapítója alkotják.

     További információért írjon a press@spacebuzzfoundation.hu mail címre.

     Kiadó: SpaceBuzz Hungary Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.