2021. május 8., szombat 22:18

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. május 8., szombat (OS) - SIKERES SZÜLŐSEGÍTŐ PROJEKT LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK Sikerrel zárult az a projekt, amelyet a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) bonyolított le 2020. június 1 és 2021. április 30. között. A "Szülősegítő szolgáltatások támogatása 2020" elnevezéssel kiírt pályázaton nyertek anno’ támogatást a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft-től és az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Két célcsoportjuk volt, amint összegző kiadványukból is kiderül: Szülő-Példa-Érték II. – Vallomások a vak életmódról és az elfogadásról látássérült gyermekek szüleinek és látássérült szülőknek. Szerzője az a Lukács Réka, aki Ozvári-Lukács Ádámmal együtt előadásokat tartott

    – Az eredeti terv szerint tíz kerületi látássérült klubban beszélgetett volna erről a témáról a két ismert látássérült szakember – tudtuk meg Fodor Ágnestől, a VGYKE elnökétől. – A koronavírus következtében viszont csak három személyes találkozóra kerülhetett sor, a maradék hét alkalom során online interjúvolták meg a klubvezetők az előadókat. Így viszont, az internet révén jóval több érdeklődőt tudtunk elérni, mintha elszigetelt klubokban folytak volna a beszélgetések. A fókusz az önérvényesítés, illetve az érdekvédelem volt, nem jogi módszerekkel. Újdonság bolt az is, hogy egy podcast is készült a témáról, ami szintén újszerű megoldás volt az egyesület életében. Újabb kiadvánnyal is bővültünk a projekt kapcsán. Kontaktszemély: Fodor Ágnes 06703875620.
VGYKE Sajtóiroda
     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.