2021. május 10., hétfő 13:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 10., hétfő (OS) - Számoljon el a kormány a Pfizer-vakcinákkal!

    Hiába röppent fel a hír, hogy ismét lehet majd Pfizer-oltásra jelentkezni, a kormány mindezt cáfolta, pedig a másfél hete látott országos sorbanállás világosan megmutatta, hogy lenne rá igény. Ez a sokadik alkalom, hogy a kormány nem akarja elérhetővé tenni az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát, holott ebből érkezett Magyarországra a legtöbb.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól: miért nem teszik elérhetővé a legnagyobb számban érkező vakcinatípust? A DK szerint a kormánynak el kell számolnia a Pfizer-oltásokkal: mennyit adtak be eddig, mennyit tettek félre második oltásra és mennyi áll még a raktárakban? Mennyit adtak ebből a határainkon túlra? A DK írásbeli kérdést ad be, hogy megtudja: miért dugdossák az emberek elől a Prizer-vakcinát? Csak így lehet rákényszeríteni az embereket más típusú, kevésbé népszerű vakcinákra? Ez a kormányzati vakcinazsarolás része? A DK szerint ha a kormány tudatosan őrizget nagyobb mennyiséget a legnépszerűbb vakcinából, az felelőtlen, sőt egyenesen oltásellenes kormányzati magatartásnak minősül.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.