2021. május 10., hétfő 15:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 10., hétfő (OS) - Tovább nőtt a költségvetési hiány, pedig a kormány nem segített az embereken

    2021 első negyedévében máris akkora hiányt csinált a költségvetésben az Orbán-kormány, hogy az közel 40 százalékkal több a tavalyinál. Ezzel az egész évre tervezett hiánynak máris a háromnegyedét tudja felmutatni a Pénzügyminisztérium. Nem véletlen, hogy egyre élesebb az üzenetváltás Varga Mihály és Matolcsy György jegybankelnök között.

A Demokratikus Koalíció szerint ez az adat azért rendkívül kínos és kártékony, mert az Orbán-kormány luxuskiadásokra szórja a pénzt, a stadiontól a vadászati kiállításig, valamint a haveri üzleti köröket támogatja. Eközben magyar emberek százezrei vesztették el munkájukat, cégek ezrei jutottak csődbe. Egy friss felmérés szerint a magyar emberek nagy részének alig egyhavi megtakarítása van.

Amit az Orbán-kormány művel, az nem válságkezelés, hanem a magyarok kifosztása. És ebből a pénzből a cimborákat, strómanokat teszik még gazdagabbá.

Varju László alelnök, DK

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.