2021. május 11., kedd 07:55

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 10., hétfő (OS) - Amint az közismert, a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintra büntette az Újpesti Polgármesteri Hivatalt.

    A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete és az Újpestért Egyesület felszólítja Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, az LMP társelnökét, hogy vállalják tetteikért a felelősséget és a saját zsebükből fizessék ki azt a négymillió forintos büntetést, amit tudatosan, előre megfontolt szándékkal elkövetett törvénysértéseik következményeként, 22 000 újpesti nyugdíjas személyes adataival történt visszaélésük miatt szabott ki a Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal az Újpesti Polgármesteri Hivatalra.
A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és az Újpestért Egyesület önkormányzati frakciói az Újpest + Megbecsülés program tárgyalása során végig jelezték, hogy a rendelet törvénysértő. Azt kérték Déri Tibor polgármestertől, hogy vonja vissza és utasítsa az előkészítésért felelős Kanász-Nagy Máté alpolgármestert, hogy a szociális ellátásokról és a személyes adatok védelméről szóló törvények rendelkezéseinek figyelembevételével javítsa ki a rendeletet, majd azt követően terjesszék újra a képviselő-testület elé. Nem javították ki.
A Fővárosi Kormányhivatal két alkalommal is törvényességi felhívással élt, és a törvénysértő rendelet hatályon kívül helyezésére szólította fel Déri Tibor polgármestert. Figyelmen kívül hagyták a törvényességi felhívást.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.