2021. május 11., kedd 07:56

A Fidesz közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) -

    A Magyar Államkincstár a 22 000 újpesti nyugdíjas jogellenesen megszerzett és jogosulatlanul tárolt személyes adatainak törlésére utasította a Polgármesteri Hivatalt. Nem törölték az adatokat, hanem jogosulatlanul felhasználták.
Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté egyik hivatal felszólításának sem tett eleget.
A Nemzeti Adat és Információvédelmi Hivatal négymillió forintos büntetést szabott ki a Polgármesteri Hivatalra, mert a Polgármesteri Hivatal az Újpest + Megbecsülés program végrehajtása során 22 000 újpesti nyugdíjas személyes adatait jogosulatlan kezelte.
Bebizonyosodott, hogy a rendeletalkotás és a végrehajtás folyamatában Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté tudatosan követték el a törvénysértéseket. Ezért arra szólítjuk fel őket, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, és ne a Polgármesteri Hivatallal fizettessék ki a négymilliós bírságot, hanem fizessék meg ők maguk, akik hatalmukkal visszaélve, előre megfontolt szándékkal kárt okoztak az újpestieknek!

Fidesz Újpesti Szervezete

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.