2021. május 11., kedd 10:44

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - A fiatalok lelki egészségére és a felnőttek pandémia alatti támogató szerepére hívja fel a figyelmet a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány legújabb kampánya. A #FelelősFelnőtt kampány célja, hogy rávilágítson azokra a kihívásokra amelyekkel a gyerekek és a kamaszok nap mint nap találkoznak a pandémia alatt. A kampány során az alapítvány által megosztott edukációs és kreatív anyagok, illetve szakmai interjúk pedig a szülőket és a fiatalok környezetében élő felelős felnőtteket - pl. tanárokat, rokonokat, szakembereket - segítik abban, hogy jobban tudják támogatni a fiatalokat ebben a nehézségekkel teli időszakban.

    A kampányhoz készült videókban Ráskó Eszter humorista-pszichológus mesél a Kék Vonal munkájáról és a felelős felnőttségről. Ezen kívül ismert szakemberekkel olvashatunk interjúkat a fiatalok mentális egészségének támogatása kapcsán, és elismert művészek, közéleti szereplők, influenszerek is megosztanak gondolatokat a téma kapcsán. Segítségükkel egy interaktív és sokszínű kampány során közösen tudjuk megfogalmazni a ‘felelős felnőtt’ szerepét, kiemelten fókuszálva a gyermekközpontúságra és a fiatalok lelki egészségének megőrzésére. A kampány követői egy interaktív e-learning játék segítségével (Fontos Vagy) arról is tanulhatnak, hogy hogyan beszélgethetnek fiatalokkal lelki problémákról, tabu témákról, vagy akár öngyilkossági gondolatokról. A kampányvideók támogatója a Comedy Central (ViacomCBS), a videók létrejöttében az együttműködő partner pedig a Dumaszínház.
     Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.