2021. május 11., kedd 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - Dobrev Klára: Orbán elvette az egyetemeket az országtól, mi vissza fogjuk venni őket a fideszes pártkatonáktól!

    Mára bebizonyosodott, hogy az Európai Unió egyetlen cent támogatást sem fog adni azoknak a magyar egyetemeknek, amelyeket a kormány az elmúlt hetekben fideszes magánalapítványok alá szervezett ki. A döntés nem meglepő, hiszen az Európai Bizottság soha nem támogatott európai közpénzből magánegyetemeket, hiába magyarázta ezzel Orbán az átszervezés szükségességét. Azzal, hogy Orbán ingyen privatizálta a fideszes holdudvarnak a magyar felsőoktatás túlnyomó részét, bebiztosította, hogy ezek az egyetemek nem fognak uniós pénzekhez jutni. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a magyar egyetemek elveszítették közvagyon jellegüket.

A DK szerint az egyetemeink akkor fognak újra uniós pénzekhez jutni, amikor újra közegyetemek lesznek, nem pedig fideszes magánegyetemek. Ezért a kormányváltás után vissza fogjuk venni az összes egyetemünket a Fidesztől, ezek után pedig ismét jogosultak lesznek arra, hogy uniós forrásokat nyerjenek el. Fideszes pártkatonák, magánalapítványok ki, uniós pénzek be - így fog kinézni a 2022 utáni forgatókönyv a felsőoktatásban.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje


Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.